Een toonbank voor uw slagerij nodig?

Een perfecte bewaring en presentatie van uw vleesproducten doet uw klanten watertanden én kopen. Het centrale punt van uw winkel is uw koeltoonbank. Een mooi design is daarom niet onbelangrijk. Een slagerij slim inrichten hoe doet u dat eigenlijk? Voor welke koeltoonbank kiest u en welke apparatuur heeft u nodig naast uw winkelinrichting. Laat u adviseren door één van de experts van Veld.

Koeltoonbank voor vlees

Voordat u een keuze maakt voor een koeltoonbank is het belangrijk om een aantal zaken helder te hebben. Afhankelijk van uw winkelruimte komt u voor een aantal keuzes te staan. Kiest u bijvoorbeeld een stekkerklaar model of kiest u juist voor een koeltoonbank met een separaat opgestelde koelinstallatie.

Slimme indeling van uw winkelruimte

Wanneer u over een smalle winkel beschikt adviseren wij u om een ondiep meubel te kiezen. Hoewel er standaard maten koelmeubels zijn kunt u er uiteraard voor kiezen meerdere meubels met elkaar te combineren. Zo kunt u wel de lengte in, mocht de ruimte zich hiervoor lenen. Een diep meubel is geschikt om op korte afstand veel producten te tonen.

Stekkerklaar of separaat opgestelde koelinstallatie?

Als een klein model toonbank voldoet dan is een stekkerklaar model een prima keuze. Maar wanneer u een winkel heeft met meerdere koelmeubelen of een groter model koeltoog dan adviseren wij u om de koelinstallatie separaat op te stellen.

Bij een separate opstelling, bijvoorbeeld op het dak, heeft u geen geluidshinder in de winkel. Daarnaast wordt in dit geval de warmte die vrij komt direct aan de buitenlucht afgevoerd. In de winkel wordt het dus niet onnodig warm. Een separate installatie hoeft overigens niet op het dak geplaatst te worden dit kan ook in een andere ruimte, bijvoorbeeld de kelder van het pand. Goede ventilatie is dan wel een vereiste.

Welk type slagerij toonbank kiest u?

Een ander belangrijk punt om te overwegen is de techniek van de koeltoonbank. U kunt kiezen uit een statisch gekoelde toonbank of een geforceerde koeling. Afhankelijk van uw producten en de manier waarop u deze wilt presenteren kunt u een goede keus maken.

Geforceerde toonbank

Bij een geforceerde koeltoonbank zijn de ventilatoren zo hoog mogelijk in de koeltoonbank geplaatst. De kou wordt over het vlees geblazen en van de onderkant aangezogen. Er vindt koude luchtcirculatie plaats. Hierdoor blijven uw producten altijd goed op temperatuur. Ook kunt u uw producten hoger opstapelen. Onverpakte producten zullen in deze toonbank wel sneller uitdrogen. Heeft u echter een snelle omlooptijd dan zal dit niet meteen een groot probleem zijn.

Statische toonbank

Bij een statisch gekoelde toonbank vindt er een natuurlijke luchtcirculatie plaats, de kou ‘valt’ naar beneden. Uw producten zullen niet of bijna niet uitdrogen. Uw vlees blijft hierdoor op gewicht en krijgt geen droge korst. Een nadeel van een statische koeling is dat u uw producten niet hoog kunt opstapelen. De kou ‘valt’ immers naar beneden. Een ander nadeel van een statische koeling is dat het bij drukte lang duurt voor de temperatuur van de toonbank weer op peil is. Iedere keer als er een product wordt gepakt brengt dit namelijk warmte in de koeling.

Persoonlijk advies nodig?

Veld Koeltechniek heeft een uitgebreid programma koeltoonbanken. Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Vraag vrijblijvend een persoonlijk advies op maat. Wij staan graag voor u klaar.

Velden met een * zijn verplicht